Član tima Komunumo i prijatelj naše organizacije, Zoran Mastilović, u utorak, 9. avgusta, imao je priliku da sa Jelenom Rakčević, članicom tima Second Mall, kao finalisti takmičenja Social Impact Award Montenegro, zajedno sa Jelenom Rajković, programskom menadžerkom NVO Centar za omladinsku edukaciju koja sprovodi ovaj program, gostuje u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG 1.

Zoran Mastilović, Jelena Rajković i Jelena Rakočević (s lijeva na desno)

U toku emisije, Jelena Rajković je predstavila Social Impact Award program, odnosno, upoznala je javnost o tome šta taj program predstavlja, koje aktivnosti sprovodi i kome je namijenjen. Jelena je govorila i o načinima prijave i odabira 10 finalista iz naše države i naznačila da su naši mladi ljudi veoma kreativni i posvećeni realizaciji svojih ideja.

Članica tima Second Mall, Jelena Rakčević, govorila je o svojoj ideji koja predstavlja digitalnu platformu, odnosno online verziju tržnog centra, koja će omogućiti prodaju, kupovinu i iznajmljivanje polovne garderobe.

Zoran Mastilović

Zoran je govorio o problemu čijim rješavanjem će se baviti ideja Komunumo – digitalna platforma koja će omogućiti migrantima online učenje jezika zemlje domaćina uz digitalni ispit za ocenjivanje stečenog nivoa poznavanja jezika, uključujući bazu podataka svih migranata sa zadovoljavajućim stečenim nivoom poznavanja jezika uz podatke o njihovom stepenu obrazovanja i radnim iskustvom u cilju adekvatnog zapošljavanja. Takođe, u okviru svog izlaganja, Zoran je upoznao javnost sa značajem rješenja problema migranata u našem društvu čime bi se doprinijelo bržem razvoju našeg društva i podstakli mnogi da se okrenu drugim ljudima i postaraju da imaju ljepšu i lagodniju budućnost u našoj zemlji.

Ovo gostovanje završeno je predstavljanjem budućih aktivnosti programa Social Impact Award, kao što su finale i samit u Beču, kao i prenošenjem utisaka sa dosadašnjih aktivnosti od strane finalista koji ukazuju na značaj uključivanja mladih u sveri društvenog preduzetništva.

Ovo veoma interesantno i edukativno gostovanje možete pogledati u videu u nastavku.

 

One Reply to “Gostovanje člana tima Komunumo u emisiji Dobro jutro Crna Goro”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *