Pozivamo sve zainteresovane mlade ljude iz Crne Gore, uzrasta od 18 do 30 godina, da se prijave za učešće na omladinskoj razmjeni ”Sustainable Innovations: Eco-Visionaries of Tomorrow” koja će se u periodu od 2. do 9. septembra održati u Sutomoru, Crna Gora, u okviru Erasmus+ projekta ‘’Eco-Entrepreneurship & Circular Economy: On the Path to Sustainable Change’’, finansijski podržanog od strane Evropske komisije.


Ova omladinska razmjena ima za cilj da podstakne mlade da istraže koncepte eko-preduzetništva i cirkularne ekonomije, da steknu uvid u realno stanje i dobre prakse u zemljama učesnicama u pomenutoj oblasti, da rade na razvoju preduzetničkog načina razmišljanja, da testiraju prvu verziju prototipa društvene igre i daju povratne informacije, da razmišljaju i da rade na razvoju ideja za lokalne projekte koji se bave lokalnim ekološkim pitanjima.
Projekat „ Eco-Entrepreneurship & Circular Economy: On the Path to Sustainable Change“ (u trajanju od 24 mjeseca, s početkom od 1. maja 2022. godine) je u skladu sa prioritetima programa Erasmus+ i fokusiran je na potrebe za povećanjem kapaciteta 6 omladinskih organizacija iz Programskih država (Sjeverna Makedonija, Srbija i Kipar) i Partnerskih država Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Kosovo* i Crna Gora) za rad sa konceptima eko-preduzetništva i cirkularne ekonomije, za stvaranje mogućnosti razvoja kompetencija mladih ljudih u ovim oblastima i prenošenja principa cirkularne ekonomije u svoje prakse u predstojećim “zelenim” misijama tako da pomenute omladinske organizacije budu spremne da se suoče sa ekološkim i održivim izazovima 21. vijeka.
Ovaj projekat implementira Next Generation zajedno sa partnerskim organizacijama Youth Workers Alliance Vranje, Okret/Spin , CET Prizren, Dorea Educational Institute i našom organizacijom.


Više o samoj omladinskoj razmjeni možete pronaći na ovom link-u .

Prijavni formular možete pronaći na ovom link-u .

Rok za prijavu: 31. jul
Radni jezik: engleski
Svi troškovi su pokriveni od strane organizatora.
Samo odabrani učesnici će biti kontaktirani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *