Kao nevladina organizacija koja radi sa mladima i za mlade, podstiče njihov razvoj i promoviše preduzetništvo, čast nam je da predstavimo i podržimo tim mladih inovatora koji su se plasirali u finale ovogodišnjeg Social Impact Award (SIA) Montenegro, na putu ka ostvarenju jedne inspirativne vizije. Finalni događaj, kada će biti proglašeni pobjednici, održaće se 27. septembra, a vi imate priliku da podržite sjajnu ideju i pomognete joj da postane stvarnost!

Predstavljamo vam Volonter.me, digitalni servis koji donosi revoluciju u volonterizam kroz digitalizaciju volonterske knjižice. Ova platforma nije samo alat za evidenciju volonterskih sati, već i dinamičan most koji povezuje mlade volontere sa organizacijama širom Crne Gore. Uz Volonter.me, volonterizam postaje jednostavniji, pristupačniji i efikasniji – svima.

U Crnoj Gori volonterizam se suočava s izazovima poput nedostatka digitalne podrške i nedovoljne promocije volonterske knjižice. Mnogi volonteri i organizacije ne prepoznaju puni potencijal volonterskog angažmana. Ova platforma će unaprijediti te procese i učiniti volonterizam privlačnijim i korisnijim za sve strane.

Šta Volonter.me donosi mladima?

– Volonterski rad evidentiran putem platforme može se priznati kao radno iskustvo, što značajno povećava šanse mladih na tržištu rada

– Pomaže im da razviju nove vještine, upoznaju nove ljude, i izgrade mrežu kontakata

– Platforma omogućava mladima da se povežu sa organizacijama koje odgovaraju njihovim interesovanjima i sposobnostima, pružajući im priliku da doprinesu zajednici na način koji ih ispunjava.

Kako platforma koristi organizacijama?

– Organizacije dobijaju alat za lakše upravljanje volonterima, brzu selekciju kandidata i pregledno praćenje njihovih angažmana

Povećava vidljivost organizacija koje se bave volonterizmom i omogućava im da lakše dopru do mladih volontera

– Uz Volonter.me, organizacije će moći efikasnije doprinositi UN Cilju održivog razvoja 8 (SDG8), koji promoviše održiv ekonomski rast i dostojanstven rad za sve.

Glasajte za ovaj sjajan tim i podržite razvoj platforme Volonter.me!

Vaš glas je ključan da bi se ovaj inovativni projekt realizovao i unaprijedio volonterizam u Crnoj Gori, a možda i šire.

Mi smo već glasali, jer vjerujemo da ova platforma donosi ogromne benefite kako za mlade, tako i za organizacije koje rade sa mladima – baš kao i mi.

Kako glasati:

  1. Posjetite stranicu Social Impact Award Montenegro: https://montenegro.socialimpactaward.net
  2. Na listi finalista pronađite “Volonter.me (digitalna volonterska knjižica)” i kliknite na naziv.
  3. Zatim kliknite na dugme “Add” kako biste dodali glas.
  4. Pojaviće se opcije za prijavu putem Facebook-a, Google-a ili X društvene mreže. Odaberite jedan način prijave i pratite upute kako biste se registrovali.
  5. Vaš glas je uspješno procesuiran kada dobijete jedno od sledećih obavještenja: “ADD Voting bulletin full” ili “Congratulations! You successfully submitted your votes!”

Glasajte već danas i pridružite nam se u podršci platformi koja će transformisati volonterizam u Crnoj Gori i pomoći mladima da osjete sve benefite volontiranja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *