U srijedu, 5. juna, u kancelarijskim prostorijama u Podgorici, sa početkom u 19h, održana je Druga redovna sjednica Skupštine naše organizacije. Sjednici je prisustvovala polovina članova, dovoljna za kvorum, čime su stvoreni svi uslovi za pravovaljano donošenje odluka.

Sjednicom Skupštine presjedavao je predsjednik Skupštine organizacije, Mladen Ćulafić, uz pomoć generalne sekretarke Tee Babić. Nakon jednoglasnog usvajanja predloženog dnevnog reda od devet tačaka, u okviru prve tačke predstavljena je kratka Mladenova biografija kao kandidata za Predsjednika Skupštine organizacije usled čega je jednoglasno reizabran na pomenutu funkciju.

U okviru druge i treće tačke dnevnog reda predstavljene su biografije kandidata za Predsjednika udruženja i lica ovlašćenog za zastupanje – izvršnog direktora, pa su jednoglasno na pomenute funkcije respektivno reizabrani Miloš Laković i Milica Dedić.

Predstavljanjem kratke biografije kandidatkinje za generalnu sekretarku organizacije u okviru četvrte tačke dnevnog reda jednoglasno je reizabrana Tea Babić.

U okviru pete tačke dnevnog reda izvršna direktorica, Milica Dedić, predstavila je Predlog finansijskog izvještaja i izvještaja o radu za 2022. i 2023. godinu koji je jednoglasno usvojen. Prisutni su imali priliku da čuju nešto više o dosadašnjim aktivnostima naše organizacije koja je tog dana proslavila i svoj četvrti rođendan.

Sa planiranim aktivnostima naše organizacije za ovu godinu prisutni su se upoznali u toku šeste tačke dnevnog reda u okviru koje je Milica predstavila i Predlog godišnjeg plana rada za 2024. godinu koji je jednoglasno usvojen.

U okviru sedme tačke dnevnog reda predložena je inicijativa za isklučenje iz organizacije članica Tee Muratović, Jelene Malović, Jovane Malović Ouaich i Aleksandre Vlaović koja je jednoglasno usvojena. Obrazloženjem inicijative je navedeno da pomenute članice u toku protekle dvije godine nijesu ispunjavale ni jednu dužnost člana propisanu Statutom i izjasnile se da iste ne mogu realizovati zbog posvećenosti sopstvenim planovima, studijama i poslovima.

Predstavljene su u okviru osme tačke dnevnog reda kratke biografije kandidata za nove članove naše organizacije nakon čega smo, jednoglasnim usvajanjem predloga, postali bogatiji za tri člana – Milicu Prelević, Luku Popovića i Marka Maraša.

Sjednica je zaključena diskusijom u okviru devete tačke “Razno”, gdje su iznijete ideje za buduće aktivnosti organizacije. Prisutni su iznijeli prijedloge za nove projekte i aktivnosti koje bi mogle doprinijeti daljem razvoju organizacije.

Svi materijali sa sjednice su dostupni u prilogu.

Zahtjev-za-sazivanje-Druge-redovne-sjednice-Skupstine

Predlog-kandidata-za-Predsjednika-Skupstine-NVO-Glas

Predlog-kandidata-za-Predsjednika-NVO-Glas

Predlog-kandidata-za-lice-ovlasceno-za-zastupanje-izvrsni-direktor

Predlog-kandidata-za-generalnog-sekretara

Predlog-finansijskog-izvjestaja-i-izvjestaja-o-radu-za-2022.-i-2023.-godinu

Predlog-godisnjeg-plana-rada-za-2024.-godinu

Inicijativa-za-isključenje-iz-udruženja

Predlog-kandidata-za-clanove-NVO-Glas

Saziv-Druga-redovna-sjednica-Skupstine-NVO-Glas

Zapisnik-sa-Druge-redovne-sjednice-Skupstine-NVO-Glas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *