Zaštita životne sredine podrazumijeva skup različitih postupaka i mjera koji sprječava ugrožavanje životne sredine s ciljem očuvanja biološke ravnoteže. Ekološka odbrana je multidisciplina i treba da predstavlja trajnu obavezu svih članova društva. Njena multidisciplinarnost proističe iz činjenice da zdravlje, životna sredina i socijalni uslovi predstavljaju kompleks oblasti i problema koji su u stalnoj interakciji. Briga o životnoj sredini je sa gledišta našeg društva prioritet od sveukupnog značaja za društvo. Zdrava životna sredina je osnov za očuvanje ljudske egzistencije, zdravog razvoja društva i bitan faktor za nivo života stanovništva.

U cilju obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine, u subotu 5. juna, u prostorijama Omladinskog centra Podgorica s početkom u 12h, organizovaćemo interaktivnu radionicu “Eko-aktivizam mladih – karta za održivu budućnost”.

Zainteresovan si za ovu temu i želiš učestvovati u prepoznavanju mnogo širih pitanja koja su od sveukupnog značaja za društvo, onda se prijavi za učešće na ovoj radionici tako što ćeš ispuniti prazna polja u prijavnoj formi koju možeš naći na sledećem linku: https://forms.gle/LXHz5PGwbcFTJ1eJ6

Radionicu će održati izvršni direktor NVO Brda, mladi ekološki aktivista, Milovan Marković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *