U periodu od 26. do 29. avgusta, naša predstavnica, Tea Muratović, imala je priliku da učestvuje na trodnevnoj konferenciji “Za dah provincije”- Saradnja nezavisnih informativnih kanala udruženja građana regiona, održane u Požegi, Srbija, a u organizaciji FORCA.

Ova konferencija je imala za cilj međusobno upoznavanje i povezivanje svih OCD koje su pokrenule lokalne informacione usluge, zbog nedostatka prostora u konvencionalnim medijima. Konferenciji je prisustvovalo oko 20 učesnika iz nekoliko gradova Srbije, kao i predstavnici organizacija iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i sa Kosova. Konferencija se sastojala od radionica koje su vodili autori pokrenutih podcast-a, internet radija i informativnih portala kao i pojedini ugledni stručnjaci iz oblasti medija. Za teme radionica bile su sledeće: Lokalni podcast-i, regionalni podcast-i, Internet radio, mogućnosti rada lokalnog i regionalnog info portala, javno predstavljanje interesa građana u lokalnoj sredini i mnoge druge.
Na kraju Konferencije usvojene su preporuke i pripremljen je politički dokument na temu samoorganizovanja i aktiviranja građana u saradnji sa lokalnim OCD.

U nastavku možete pročitati Teine utiske sa učešća na ovoj konferenciji.

"U toku tri dana trajanja konferencije sve organizacije koje su učestvovale su imale priliku da predstave svoj rad. Poslednjeg dana diskutovali smo o konkretnim idejama kako da se organizacije umreže i nastave saradnju i nakon završetka konferencije. Kako mi mediji nisu nikada bili bliska tema, ovo je za mene bilo jedno novo iskustvo. Mnogo sam novih stvari naučila od već veoma iskusnih ljudi. Takođe, imala sam priliku da budem gost u podkastu koji vode srednjoškolci iz Bečeja, a naziva se Bumovanje. Ovo je bilo moje prvo iskustvo ovog tipa i dalo mi je motivaciju da po povratku u Crnu Goru pokrenem neki vid medijskog sadržaja za mlade. Nadam se realizaciji ove ideje, a za kraj želim da se zahvalim Forumu civilne akcije Forca na pozivu da učestvujemo u jednom sjajnom događaju, kao i NVO Glas što mi je omogućio da obogatim svoje znanje na novom polju i steknem divno iskustvo."
Tea Muratović
Učesnica konferencije "Za dah provincije" ispred NVO Glas

One Reply to “Učešće naše predstavnice na konferenciji “Za dah provincije””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *