Naša generalna sekretarka, Tea Babić, i aktivista, Marko Maraš, imali su priliku da pohađaju praktični seminar o project management-u Project Cafe – Project Creation From Inspiration to Action koji se održao u periodu od 30. juna do 5. jula u gradiću Bankja u Bugarskoj.

Agenda

Učesnici ovog seminara imali su priliku da razmijene ideje i mišljenja sa međunarodnim omladinskim radnicima, aktivistima i volonterima o aktuelnim temama u Evropi kojima je hitno potrebna veća pažnja – prisilne migracije i socijalna isključenost. Shodno tome, učesnici su radili na istraživanju vezano za socijalno preduzetništvo koje predstavlja alat za rad na društvenim promjenama i dostizanju pravednog društva.

Marko Maraš i Tea Babić razmjenjujući ideje za buduće projekte

Na ovom seminaru učesnici su mogli da nauče nešto više o značaju timskog rada za poboljšanje procesa planiranja, pripreme i implementacije projekata za bavljenje ovim temama i da prođu kroz sami proces razvoja ideje u konkretne koncepte projekta učeći iz postojećih lokalnih i međunarodnih projekata, najboljih praksi iz oblasti NVO sektora i društvenog preduzetništva. Značaj izgradnje mreže podrške radi pronalaska sinergije među projektnim timovima i izgradnje znanja koje postoji u mrežama i organizacijama je velik u šta su se učesnici mogli na ovom seminaru uvjeriti. Kako koristiti alate za upravljanje projektima za razvoj, planiranje, implementaciju, praćenje i procjenu uticaja projekata takođe je bilo nešto o čemu su učesnici mogli da nauče u toku pohađanja ovog seminara.

Marko Maraš i Tea Babić

Inspirisana ovim seminarom i zahvaljujići na njemu stečenom znanju, vještinama i partnerstvima, Tea će u budućnosti raditi na projektu u vezi smanjenja stope nasilja kako među porodicama tako i u osnovnim i srednjim školama.

Predstavljanje Crne Gore i crnogorskih proizvoda

 

2 Replies to “Učešće naše generalne sekretarke i aktiviste na seminaru Project Cafe – Project Creation From Inspiration to Action”

  1. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox
    and now each time a comment is added I get several e-mails with the
    same comment. Is there any way you can remove me from that
    service? Many thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *