Naša generalna sekretarka, Tea Babić, prisustvovala je današnjoj Trećoj redovnoj sjednici Skupštine Mreže za mlade Crne Gore, na kojoj je naša organizacija postala punopravna članica Mreže.

Mreža je krovna organizacija mladih, odnosno savez omladinskih organizacija, organizacija koje rade sa i za mlade, te saveza i unija mladih iz Crne Gore.

Sjednicu, koja je održana u Multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportskog – kulturnog centra sa početkom u 10 časova, otvorio je Nua Đonaj, predsjednik Skupštine MMCG, a u uvodnom izlaganju svoja obraćanja su imali i predsjednik Upravnog odbora MMCG, Miloš Marković, kao i v.d. Generalni sekretar, Vladimir Perazić.

Skupština MMCG je u toku današnjeg dana usvojila 12 izmjena Statuta i 3 izmjene u okviru Pravilnika MMCG koje je predložio Upravni odbor, kao i Izvještaj o radu za 2022. godinu i Godišnji plan rada za 2023. godinu.

Na pomenutoj sjednici Skupštine MMCG, pored naše organizacije, u punopravno članstvo primljena je NVO “Razboritost” iz Nikšića, dok je konstatovano da je iz Mreže isključena NVO “Omladinski klub Tivat”, a NVO “Prima” istupila iz iste.

U okviru današnje sjednice Skupštine MMCG predstavljeni su i rezultati konsultacija sa organizacijama članicama MMCG, koje su održane od 7. do 13. aprila 2023. godine, kao i izabrane tri nove članice Upravnog odbora MMCG: Željana Pajović iz Crnogorskog udruženja studenata političkih nauka – MAPSS, Milena Aković iz Omladinskog kluba Berane i Nikolina Adžić iz Udruženja pedagoga Crne Gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *