Jedan od osnivača naše organizacije, Miloš Laković, učestvovao je na info sesiji “Promocija prilika za mobilnost mladih: Erasmus+, Evropska inicijativa za mobilnost” koja je održana 25. maja u Kući Ćubranovića u Podgorici. Ovaj događaj organizovan je od strane Kancelarije za mlade Podgorica i Adp-Zid.

Miloš Laković

U sklopu ove sesije predstavljeni su programi za mlade Erasmus + i ESC (European Solidarity Corps). Nakon uvodnih riječi predstavnice ADP – Zid, Mirele Kalamperović, obratili su se i korisnici ovog programa, među kojima je i Miloš.

Miloš je podijelio svoja iskustva sa raznih edukativnih treninga kao što su treninzi u Berlinu, Rigi, Prizrenu i Mostar⁩u. Učestvovanjem na Mediteranksim igrama u Taragoni i omladinskom razmjenom u Madridu Miloš je bogatiji za nova iskustva koja je rado prenio prisutnima. U svom obraćanju Miloš je Istakao da su sva njegova učešća na evropskim treninzima i omladinskim razmjenama bila prekretnice u njegovom radu, profesionalizmu i promjenama na ličnom nivou. Svako takvo iskustvo, kako je kazao Miloš, je blago za mladu osobu jer spaja neformalno obrazovanje sa već poznatim formalnim. Svaki novi trening, nova edukacija mladu osobu priprema za budući život i angažman u bilo kom polju. Dokaz tome i jedan od većih uspjeha za Miloša je svakako i osnivanje nevladine organizacije ”Glas” nakon ostvarenih poznastava sa pohađanih treninga..

Iznešena bogata iskustva sa učešća na mnogim projektima ostavila su jak utisak na prisutne koji su sada bogatiji za nove informacije i motivisani za učešće na programima koje nude Erasmus+ i ESC.

One Reply to “Učešće jednog od osnivača NVO Glas na događaju “Promocija prilika za mobilnost mladih: Erasmus+, Evropska inicijativa za mobilnost””

  1. What i do not realize is if truth be told how you’re not really a lot more neatly-liked than you may be now.

    You’re very intelligent. You recognize therefore
    considerably on the subject of this topic, produced me for
    my part imagine it from so many varied angles. Its like women and men aren’t involved unless
    it is something to accomplish with Lady gaga! Your personal
    stuffs nice. At all times deal with it up!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *