Dugo očekivana online društvena igrica Ecopol, koja je proizašla iz nesebičnog rada i entuzijazma našeg Ognjena Tomčića i mladih iz Crne Gore i drugih zemalja, konačno je dostupna. Ova igrica predstavlja značajan korak naprijed u edukaciji i osnaživanju mladih, s posebnim naglaskom na ekopreduzetništvu i održivosti.

Igrica Ecopol je rezultat dvije omladinske razmjene u okviru projekta “Eco-Entrepreneurship & Circular Economy: On the Path to Sustainable Change”. Cilj ovih razmjena bio je podizanje svijesti o ekopoduzetništvu i održivosti.

Tokom prve razmjene, održane krajem aprila na Avali, Srbija, učesnici su razvili inicijalne koncepte igrice, istražujući načine kako bolje približiti koncepte ekopreduzetništva i cirkularne ekonomije mlađim generacijama.

U drugoj fazi, tokom omladinske razmjene održane početkom septembra u Sutomoru, Crna Gora, druga grupa mladih donijela je svoje perspektive i doprinose razvoju igrice. Takođe, imali su priliku da testiraju prve prototipove igre, pružajući neprocjenjive povratne informacije koje su doprinijele poboljšanju dizajna i upotrebljivosti igrice.

Igrica Ecopol se ističe svojim fokusom na edukaciju i osnaživanje mladih. Ova igrica je osmišljena da predstavi koncepte ekopoduzetništva i cirkularne ekonomije na interaktivan i privlačan način, sa ciljem podsticanja razvoja preduzetničkog duha i ključnih kompetencija među mladima.

Ključna karakteristika projekta “Eco-Entrepreneurship & Circular Economy: On the Path to Sustainable Change” je činjenica da je igrica Ecopol dostupna online za igranje na engleskom jeziku, prateći principe cirkularne ekonomije. To znači da je igrica koncipirana tako da se može lako proizvesti koristeći dostupne materijale i jednostavne upute.

Pozivamo sve mlade da kliknu ovdje , okupe svoje prijatelje i zajedno se upuste u avanturu ekološkog preduzetništva i održivosti. Igrica Ecopol je alat za promjenu i izvor inspiracije za generacije koje dolaze.

Sada je igra u vašim rukama – vrijeme je da je zaigrate i doprinesete stvaranju bolje i održivije budućnosti.

Erasmus+ projekat “Eco-Entrepreneurship & Circular Economy: On the Path to Sustainable Change”, koji sprovodi Next Generation iz Sjeverne Makedonije u partnerstvu sa organizacijama CET Prizren sa Kosova, Okret/Spin iz Bosne i Hercegovine, Dorea Educational Institute sa Kipra, Youth Workers Alliance Vranje iz Srbije i našom organizacijom iz Crne Gore, finansiran je od strane Evropske komisije, uz kofinansiranje Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *