U toku jučerašnjeg dana, u prostorijama Omladinskog centra Bar, imali smo priliku da ugostimo mlade Barane i Baranke na našoj drugoj radionici diseminacije Erasmus+ projekta “Eco-Entrepreneurship & Circular Economy: On the Path to Sustainable Change”.

Naša izvršna direktorica Milica Dedić i nacionalni koordinator ovog projekta, Ognjen Tomčić, su sa entuzijazmom započeli radionicu upoznavanjem učesnika sa Erasmus+ programom. Objasnili su im ključne akcije programa i predstavili aktivnosti našeg projekta, koji se fokusira na razvoj eko-preduzetništva i cirkularne ekonomije.

Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa realizovanim događajima u okviru projekta, poput omladinskih razmjena i studijskih posjeta. Takođe su saznali pojedinosti o zelenom projektu “Eko daska” koji se bavi reciklažom plastike i stvaranjem održivih proizvoda.

Nakon informativnog dijela, uslijedila je interaktivna diskusija o značaju zaštite životne sredine i iskustvima sa sličnim projektima. Za kraj, organizovali smo igru “Ecopol”, simulacijsku igricu koja promoviše održivo poslovanje i ekološke odluke.

Ova inspirativna radionica je samo nastavak lokalnih aktivnosti našeg projekta koji sprovodimo u saradnji sa organizacijama iz Sjeverne Makedonije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Kipra i Srbije uz finansiranje Evropske komisije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *