U toku jučerašnjeg dana, naša izvršna direktorica i članica tima Komunumo, Milica Dedić, imala je priliku da sa Jovanom Čađenović, članicom tima Prezla, kao finalisti takmičenja Social Impact Award Montenegro, zajedno sa Jelenom Rajković, programskom menadžerkom NVO Centar za omladinsku edukaciju koja sprovodi ovaj program, gostuje u emisiji Vikend na Gradskoj kod Marije Razić.

Jelena Rajković, Milica Dedić i Jovana Čađenović (s lijeva na desno) kod Marije Razić

U toku emisije Jelena je predstavila Social Impact Award program – kako i ko se sve može prijaviti, koliko je prijava dospjelo iz Crne Gore, ko su finalisti i koje nagrade čekaju četiri prvoplasirana tima. Takođe, Jelena je govorila o dosadašnjim sprovedenim aktivnostima, kao i o budućim među kojima je samit u Beču.

Jelena Rajković

Milica je govorila o ciljnoj grupi čije probleme će pokušati riješiti Komunumo – digitalna platforma koja će omogućiti migrantima online učenje jezika zemlje domaćina uz digitalni ispit za ocenjivanje stečenog nivoa poznavanja jezika, uključujući bazu podataka svih migranata sa zadovoljavajućim stečenim nivoom poznavanja jezika uz podatke o njihovom stepenu obrazovanja i radnim iskustvom u cilju adekvatnog zapošljavanja.

Milica Dedić

Jovana je predstavila ideju Prezla koja se bavi rješavanjem pitanja otpada hrane i zagađenja okoline koji taj otpad uzrokuje, razvijanjem platforme/aplikacije koja će omogućiti restoranima, hotelima i prodavnicama da višak dnevne ponude i hranu kojoj ističe rok trajanja, proda po povoljnijoj cijeni.

Jovana Čađenović

Milica i Jovana su još govorile i o potencijalnim poteškoćama na koje nailaze prilikom realizacije svojih ideja i značaju mentorske podrške.

Ovo veoma interesantno i edukativno gostovanje možete pogledati u videu u nastavku.

One Reply to “Gostovanje naše izvršne direktorice, članice tima Komunumo u emisiji Vikend na Gradskoj”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *