U periodu od 18. do 19. februara u Bečićima, Budva, jedan od naših osnivača, Miloš Laković, imao je priliku da pohađa školu “Mladi kao kreatori omladinskih politika: od Crne Gore do EU”.

U okviru ova dva dana škole, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa izazovima sa kojima se susrijeću mladi u Crnoj Gori u učešću u procesima kreiranja politike i načinima prevazilaženja istih, značajem inicijativa i zagovaranja koje vode mladi u oblikovanju omladinskih politika, EU – oblastima zapošljavanja mladih i programima obrazovanja, istorijatem Evrope i mladih, mogućnostima umrežavanja i saradnje za mlade u Crnoj Gori i EU.

Kroz više radionica, zajedno sa različitim predavačima, govorilo se o statusu Crne Gore na njenom putu ka EU, o mogućnostima koje naša zemlja dobija eventualnim ulaskom u EU, o istorijskim dešavanjima u Evropi nekada i sada.

Produkt ove škole billa su i, od učesnika, na radionicama kreirana, viđenja i alternativna rješenja za trenutne probleme sa kojima se Crna Gora suočava.

Škola “Mladi kao kreatori omladinskih politika: od Crne Gore do EU” je aktivnost projekta „Aktivni mladi za evropske vrijednosti” podržanog u okviru projekta „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika-M’BASE”, koji CGO sprovodi, uz finansijsku podršku Evropske unije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *