Komunumo tim, koji čine naša izvršna direktorica Milica Dedić i Zoran Mastilović, u okviru Demo dana RISE projekta, održanog 28. februara u prostorijama IPC Tehnopolisa u Nikšiću, imao je priliku da pred žiri i publiku predstavi svoju ideju iz oblasti socijalnog preduzetništva i postane jedan od pobjedničkih timova koji nastavlja RISE putovanje.

Milica Dedić prezentuje Komunumo
Zajedno, sa ostala tri tima, Piece-out, Second mall i Pilates and chill, u okviru trominutnog prezentovanja na engleskom jeziku i petominutne prilike za odgovaranje na pitanja članova žirija, imali su priliku da prisutnima objasne šta Komunumo predstavlja, ko čini tim koji posvećeno radi na realizaciji te ideje, koje probleme sve rješava, po čemu je bolji od konkurencije, koje benefite donosi, kako je planirano ostvarivanje prihoda, koliki je iznos početne investicije i za kada je planiran povraćaj iste, koji su potencijalni troškovi i, na kraju, uputili poruku da učinimo socijalnu inkluziju evropskom vrijednošću.

Ovako detaljno i kvalitetno predstavljanje rezultat je tromjesečnog rada sa sjajnim mentorima koji su učesnike programa kroz sesije, u okviru faze ideacije RISE projekta, upoznali sa alatkama razvoja socijalnog preduzetništva, načinima istraživanja i analize tržišta, finansijskim menadžmentom i razvojem pitching vještina.

Nakon glasanja članova žirija, zajedno za timom Pilates and chill, kao pobjednički timovi, nastavljamo sa RISE putovanjem kroz novčanu podršku i učešće na regionalnom Bootcamp-u koji će se održati u periodu od 15. do 17. marta u Tirani, Albanija.

Milica Dedić i Zoran Mastilović
RISE (Regional Incubator for Social Entrepreneurs) projekat implementira šest organizacija regiona Zapadnog Balkana: Balkan Green Foundation, ARNO, Nešto Više, SMart Kolektiv, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i Yunus Social Business Balkans. Ovaj projekat je kofinansiran od strane AFD – Agence Française de Développement, Evropske unije i RYCO (Regional Youth Cooperation Office). Njegov konzorcijum čine PULSE Group, Regionalna kancelarija za saradnju mladih – RYCO, SEEYN i OFAJ DFJW.

3 Replies to “Komunumo jedan od pobjedničkih timova – nastavlja se RISE putovanje”

  1. Admiring the time and energy you put into your blog and detailed information you provide. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed material. Excellent read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *