Članovi Komunumo tima, naša izvršna direktorica, Milica Dedić i Zoran Mastilović, imali su priliku da, kao jedni od pobjedničkih timova – tima sa najvećim brojem glasova online zajednice, 14. marta prisustvuju ovogodišnjem Kick-off događaju SIA (Social Impact Award), održanog u hotelu Hilton, Podgorica.

Dragan Goranović (G Consulting), Jelena Kavarić (NVO COE) i Milica Dedić (Komunumo) (s lijeva na desno)

Nakon pozdravnih riječi Jelene Kavarić, nacionalne koordinatorke Social Impact Award, Crna Gora i Ane Janošev, generalne direktorice Social Impact Award kancelarije, Austrija, Kick-off događaj su svojim uvodnim obraćanjem otvorili Dragana Crvenica, direktorica Službe komunikacija Erste Bank AD Podgorica, Đuro Kažić, rukovodilac službe za kredite i garancije u Investiciono-razvojnom fondu Crne Gore, Ivan Šoć, osnivač Five Grupe, Ana Martinović, PR menadžerka MTEL, mr Zekerija Fetić, sekretar Sekretarijata za podršku biznis zajednici, Glavni grad Podgorica i prof. dr Biljana Šćepanović, ministarka nauke i tehnološkog razvoja.

Zoran Mastilović (Komunumo)

U okviru kick-off događaja održane su i dvije panel diskusije. Prva panel diskusija bila je na temu „Društveno preduzetništo kao novi trend u funkciji zapošljavanja mladih“ koju je moderirao mr Radivoje Drobnjak, programski menadžer u Naučno-tehnološkom parku Crne Gore, a u kojoj su učestvovali Marijeta B. Lanzardi, v.d. generalne direktorice Direktorata za inovacije i tehnološki razvoj u Ministarstvu nauke i tehnološkog razvoja, dr Bojana Femić Radosavović, izvršna direktorica Fonda za inovacije Crne Gore, Željko Lučić, menadžer Biznis inkubatora Tehnopolis i Jelena Miljanić, programska menadžerka UNDP Kancelarija u Crnoj Gori. Nakon pauze, događaj je nastavljen produktivno, drugom panel diskusijom na temu „Značaj doprinosa civilnog sektora razvoju društvene zajednice“ koju je moderirao mr Jugoslav Radović, izvršni direktor NVO Centar za omladinsku edukaciju, a učestvovali u istoj Ana Janošev, generalna direktorica Social Impact Award kancelarija, Austrija, Neven Marinović, izvršni direktor NVO Smart Kolektiv, Srbija & Euclid Network, Holandija, Ana Belac, projektna koordinatorka u Impact Hub-u, Slovenija i Sejdefa Bašić, direktorica za kolektivni impakt u NVO Mozaik, Bosna i Hercegovina.

Da li ste mlada osoba uzrasta od 18 do 30 godina, koja je strastvena u pokretanju društvenih promjena? Da li imate inovativnu ideju za projekat koji bi mogao da pomogne u rješavanju gorućih društvenih ili ekoloških izazova u vašoj zajednici? Ako jeste, okupite svoj tim i prijavite se za nagradu Social Impact Award (SIA) putem sledeće platforme https://montenegro.socialimpactaward.net/

Prijave se otvaraju 21. marta i može se aplicirati do 31. maja.

SIA je organizacija koja podržava mlade društvene preduzetnike poput vas u razvoju i implementaciji vaših ideja.

Učešćem u SIA, imaćete priliku da dobijete obuku, mentorstvo i podršku za umrežavanje, kao i pristup finansiranju i drugim resursima koji će vam pomoći da svoju ideju pretvorite u stvarnost.

Ali SIA je više od programa – to je zajednica mladih ljudi, istomišljenika, koji rade na stvaranju pozitivnih društvenih promjena širom svijeta. Pridruživanjem SIA, postaćete dio globalne mreže mladih društvenih preduzetnika koji mogu da uče i podržavaju jedni druge dok radite na ostvarenju svojih ciljeva.

Ukoliko ste spremni da svoju ideju podignete na viši nivo, da steknete nove vještine i iskustva i da postanete dio zajednice kreatora promjena, kao jedan od pobjedničkih timova prošlogodišnjeg SIA takmičenja, pozivamo vas da se prijavite za nagradu Social Impact Award.

One Reply to “Komunumo tim prisustvovao Kick-off događaju SIA Montenegro”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *