U toku današnjeg dana, članica Komunumo tima i naša izvršna direktorica, Milica Dedić, imala je priliku da se, zahvaljujući Urošu Bulatoviću, predsjedniku Unije mladih preduzetnika, u okviru DRIFT programa, putem Zoom platforme, u skladu sa temom kojom se Komunumo bavi, sastane sa Dejvidom Džozefom (David Joseph) iz MyGrants.it.

MyGrants.it je najrasprostranjenija obrazovna onlajn platforma za izbjeglice i tražioce azila u Italiji. Iako sami naziv platforme ukazuje da ona pruža pristup bazi podataka o grantovima i mogućnostima finansiranja za preduzeća, neprofitne organizacije i pojedince, ona predstavlja nešto više – ona služi kao edukativna online platforma za izbjeglice i tražioce azila u Italiji. Platforma ima za cilj pomoći izbjeglicama i tražiocima azila da se integrišu u italijansko društvo pružajući im pristup online kursevima i programima obuke. MyGrants nudi niz edukativnih resursa kao što su jezički kursevi, programi obuke za posao i kursevi o italijanskoj kulturi i društvu. Ovi resursi su dostupni na više jezika, uključujući arapski, engleski i italijanski, kako bi se izbjeglicama i tražiocima azila pomoglo da prevaziđu jezičke barijere. Platforma takođe pruža usluge zapošljavanja, povezujući izbjeglice i tražioce azila sa poslodavcima koji traže radnike sa određenim vještinama ili kvalifikacijama. MyGrants sarađuje sa kompanijama i organizacijama širom Italije kako bi pomogao izbjeglicama i tražiocima azila da pronađu prilike za zapošljavanje koje odgovaraju njihovim vještinama i interesovanjima.

U toku ovog sastanka Milica je imala priliku da Džozefu postavi nekoliko pitanja, da mu predstavi Komunumo i pita ga za savjete. Joseph je govorio o načinima kreiranja kurseva, opcijama kao što su CashMe i PickMe, svojim zaposlenima, ciljnim grupama, značaju istraživanja tržišta i konkurencije, početnoj investiciji, ostvarivanju partnerstava, načinu ostvarivanja prihoda i mnogim drugim stvarima koje će biti veoma korisne za razvoj naše Komunumo ideje.

Ovaj vrlo proaktivan sastanak završen je kreiranjem zaključaka koji će mnogo pomoći u razvoju Komunumo ideje.

One Reply to “Sastanak predstavnika Komunumo.app i MyGrants.it”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *