U toku današnjeg dana, u prostorijama Omladinskog centra Podgorica, radionicom koju su vodile studentkinje francuskog jezika, naša generalna sekretarka Tea Babić i Jelena Vukadinović, obilježili smo Međunarodni dan Frankofonije.

Tea Babić

Međunarodni dan Frankofonije obilježava se svake godine 20. marta. To je dan posvećen slavljenju francuskog jezika i frankofone kulture širom svijeta. Frankofonija se odnosi na zajednicu nacija i regiona koji govore francuski, koja uključuje zemlje kao što su Francuska, Kanada, Belgija, Švajcarska i mnoge druge.

U duhu Francuske – kroasani i Franck cappuccino cream

Međunarodni dan frankofonije prvi put je obilježen 1988. godine i od tada je postao važan povod za promociju vrijednosti francuskog jezika i frankofone kulture. Događaji i aktivnosti se organizuju širom svijeta kako bi se proslavio ovaj dan, uključujući koncerte, izložbe i konferencije.

Jelena Vukadinović

Prisutne su Tea i Jelena kroz ovu radionicu upoznale sa zanimljivostima države Francuske, mjestima za obilazak u Parizu i načinima učenja francuskog jezika. Kroz ovu interaktivnu radionicu, učesnici su imali priliku da uz francusku kafu i kroasane nauče neke osnovne riječi na francuskom i kroz kviz testiraju svoje znanje o francuskoj kulturi čime je uspješno završena današnja radionica.

One Reply to “Obilježen Međunarodni dan Frankofonije”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *