U periodu od 15. do 17. marta, član Komunumo tima, Zoran Mastilović, imao je priliku da učestvuje u aktivnostima regionalnog BootCamp-a u okviru RISE – Regional Incubator for Social Entrepreneurs programa, održanog u u Tirani, Albanija.


U okviru RISE BootCamp-a, odabrani timovi, pobjednici RISE Demo dana iz šest država regiona – Crna Gora, Srbija, Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Abanija i Kosovo*, imali su priliku da se upoznaju sa vršnjacima iz regiona, uspješnim organizacijama i preduzetnicima iz oblasti socijalnog preduzetništva. Učesnici su imali priliku i da pohađaju sesije u okviru kojih su usvojili osnovno znanje o tome kako da prototipuju svoje poslovne ideje, koje kreativne alate da koriste za to, kako da izgrade kreativno samopouzdanje, razviju vještine kritičkog mišljenja, nauče kako da brzo koriste savjete, razvijaju svoju prezentaciju i kreiraju video predstavljanja.

Zoran prezentuje Komunumo u okviru Pitching sesije

U toku poslednjeg radnog dana Bootcamp-a učesnici su imali priliku da usvojeno znanje iskoriste predstavljanjem svojih ideja u okviru Pitching sesije gdje su predstavnici 12 regionalnih timova imali na raspolaganju 3 minuta za prezentaciju i dodatnih 5 minuta za odgovore na pitanja žirija koji su činile Ardita Bonatti, operativna direktorica u RYCO, Maja Kovačević, koordinatorka projekta u PULSE Balkans i Kelly Robin, zamjenica direktora u PULSE (SOS Group).

Sjajnom prezentacijom i odgovorima na pitanja žirija, Zoran se visoko plasirao osvojivši treće mjesto, čime je i zvanično priznat kvailtet Komunumo ideje i nagrađen dosadašnji rad na razvoju iste.

Osvojeno treće mjesto

U okviru ovog BootCamp-a Zoranu je mentorsku podršku u ime IPC Tehnopolisa, jedne od šest organizacija koje implementiraju RISE program, pružala Anja Grabovica.
RISE BootCamp predstavlja prvu aktivnost u okviru faze inkubacije, nakon koje slijedi testiranje i validiranje ideje podržane sa grantom za razvoj biznis ideje, regionalna putovanja i umrežavanje, kao i učešće na RISE regionalnom forumu.
RISE – Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike implementira šest organizacija regiona Zapadnog Balkana: Balkan Green Foundation, ARNO, Nešto Više, SMart Kolektiv, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i Yunus Social Business Balkans.
RISE – Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike sufinansiraju AFD – Agence Francaise de Developpement, Evropska unija i Regionalna kancelarija za saradnju mladih – RYCO. Njegov konzorcijum čine PULSE Group, Regionalna kancelarija za saradnju mladih – RYCO, SEEYN i OFAJ DFJV.

One Reply to “Komunumo treći na regionalnom RISE BootCampu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *