Pozivamo sve mlade da se prijave za učešće na trodnevnoj obuci “Digitalni alati i onlajn kampanja za aktivno učešće u demokratskim procesima” (“Digital tools and online campaigning for active participation in democratic processes”) koja će se održati u periodu od 10. do 12. aprila u prostorijama Omladinskog centra u Podgorici, sa početkom u 16h.

Nakon stečenog znanja o pojmu politike, oblicima i značaju političkog djelovanja (kako kroz partije tako i kroz nevladine organizacije), teoretskim oblicima retorike, pojmom i tipovima medija, pojmovima medijske pismenosti i kritičkog mišljenja, kao i o osnovama digitalnih alatki u okviru prethodne dvije radionice, na ovoj radionici učesnici će moći saznati nešto više o kampanjama, i uz pomoć znanja stečenog sa prethodnih radionica, kreirati iste.

Pomenuta obuka je aktivnost Erasmus+ projekta “Critical thinking and participation as a foundation of democracy in Europe” (Kritičko mišljenje i participacija kao temelj demokratije u Evropi”) koji Youth Power sprovodi u partnerstvu sa našom organizacijom i Udrugom Ringišpil 8 / Association Carousel 8.

Cilj projekta “Critical thinking and participation as a foundation of democracy in Europe” je podizanje nivoa političke i medijske pismenosti mladih, učenje o demokratiji, vladavini prava i vrijednostima i istraživanje kako da postanu aktivni građani, imajući u vidu ne samo izbore već i širi skup akcija: kampanje, demonstracije, volontiranje, angažovanje u političkim partijama ili nevladinim organizacijama.

Ovaj projekat je finansiran od strane Evropske komisije, a kofinansiran od strane Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Aplikaciona forma -“Digitalni alati i onlajn kampanja za aktivno učešće u demokratskim procesima”

Agenda -“Digitalni alati i onlajn kampanja za aktivno učešće u demokratskim procesima”

2 Replies to “Poziv za učešće na trodnevnoj obuci “Digitalni alati i onlajn kampanja za aktivno učešće u demokratskim procesima””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *