U ponedjeljak, 12. juna, Zoran Mastilović je imao priliku da predstavi Komunumo platformu na završnoj konferenciji na kojoj su bili predstavljeni rezultati projekta „Evropska praksa za snažnu lokalnu zajednicu„ i DRIFT u organizaciji Mreža za evropske politike- Master i Unija mladih preduzetnika Crne Gore održane u prostorijama Upbeat Hub-a u Podgorici.

Zoran Mastilović u ime Komunumo tima

Konferenciju su uvodnim govorima otvorili Andrea Popović, izvršna direktorica Mreže za evropske politike- MASTER, Nađa Dragović, predstavnica Fonda za aktivno gradjanstvo i Uroš Bulatović, predsjednik Unije mladih preduzetnika, nakon čega je predstavljena online platforma “Aj na posa’ ”, koja ima za cilj povezati mlade ljude i poslodavce, u cilju veće zapošljivosti mladih.

Zoran predstavlja Komunumo

U nastavku konferencije, pored Komunumo platforme predstavljene su i preostale tri biznis ideje – Park me Up, CEKA i ReUse koje su nastale i podržane kroz DRIFT projekat i koje su dobile novčane nagrade od predstavnika Kancelarije za mlade Glavnog grada – Sekretarijat za lokalnu samoupravu, firme Meer i GreenDrive.

Prisutni su u okviru ove konferencije imali priliku da međusobno razmijene ideje, nakon čega je događaj završen dodjeljivanjem nagrada za najbolje prototipe ideja mladih, kao i sertifikata najuspješnijim učesnicima projekta.

Projekat “Drift” podržan je kroz javni poziv “Odgovorno i solidarno: građani preuzimaju inicijativu” koji realizuje Fond za aktivno građanstvo – fAKT, u partnerstvu sa nevladinim organizacijama Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju „Zračak nade“ i Aktivna zona.

One Reply to “Komunumo na završnoj konferenciji DRIFT projekta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *