U periodu od 29. juna do 2. jula, naša izvršna direktorica, Milica Dedić, imala je priliku da pohađa trening kurs „Digital Entrepreneurship and Self-development“ u organizaciji WBAA (Western Balkans Alumni Association) , održanog u Kolašinu, Crna Gora.

U okviru prvog radnog dijela treninga učesnici su imali priliku da čuju nešto više o digitalnom preduzetništvu u okviru sesije koju su održali treneri Miloš Janković i Andrija Rakočević. Koja je definicija digitalnog preduzetništva, koje su njegove prednosti a koji ključni elementi uspješnog digitalnog preduzetništva, na koje sve izazove i mogućnosti možemo naići na putu razvoja digitalnog preduzetništva bilo je nešto o čemu su Miloš i Andrija govorili u okviru prve sesije, predstavljajući i sopstvene biznise.

U nastavku dana, učesnici su imali priliku za druženjem i upoznavanjem sa prirodnim ljepotama Nacionalnog parka Biogradska gora.

Učesnici prilikom posjete NP Biogradska gora

Drugi radni dan započet je radom u grupama u okviru kojeg su učesnici međusobno diskutovali i razmjenjivali ideje potencijalnih digitalnih preduzeća.

U okviru te sesije, Milica je imala priliku da predstavi Komunumo platformu kao ideju digitalnog socijalnog preduzetništva koja je u razvojnoj fazi.

Milica predstavlja Komunumo platformu

Nakon prezentovanja biznis ideja, učesnici su imali priliku da rade na ličnom razvoju u okviru sesije koju je vodila psihološkinja Nikolina Adžić, čime je završen jedan veoma koristan trening.

Western Balkans Alumni Association (WBAA) je regionalno udruženje alumnista iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Kosova* i Srbije koji su dio studija proveli u državama članicama EU ili trećim zemljama pridruženim Erasmus+ programu, bilo kao stipendista iz EU ili stipendista zemalja EU, ili kao pojedinac koji se samostalno finansira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *