U periodu od 22. do 28. juna u Strugi, Sjeverna Makedonija održana je studijska posjeta “Eco-entrepreneurship & Circular Economy” u okviru čijih aktivnosti je, u ime naše organizacije, imalo priliku da učestvuje četvoro mladih iz Crne Gore.

Zajedno sa ostalim učesnicima iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova* i Kipra, naši učesnici su pored sticanja saznanja o različitim industrijama i ekološkim praksama u Sjevernoj Makedoniji imali priliku da se upoznaju sa samim gradom i kreiraju interesantne, informativne, video sadržaje.

Tako je naš Matija Maraš u okviru ovog događaja kreirao video Travel with Matija, Ecoponatime in Struga S01E01 koji kroz interesantne razgovore sa učesnicima događaja pruža detalje o gradu Strugi, Ohridskom jezeru, Vevčanskim izvorima i Sjevernoj Makedoniji. Gledaoci se u okviru ovog videa mogu upoznati sa Erasmus+ programom i aktivnostima same studijske posjete koja je dio programa “Eco-Entrepreneurship & Circular Economy: On the Path to Sustainable Change” koji sprovodi Next Generation iz Sjeverne Makedonije sa partnerskim organizacijama CET Prizren sa Kosova*, Okret/Spin iz Bosne i Hercegovine, Dorea Educational Institute sa Kipra, Youth Workers Alliance Vranje iz Srbije i našom organizacijom iz Crne Gore.

Ovaj nadasve interesantan video možete odgledati u nastavku.

Ali, ovo nije kraj, već početak nečeg veličanstvenog! Pozivamo vas da se pridružite inspirativnoj omladinskoj razmjeni “Sustainable Innovations: Eco-Visionaries of Tomorrow”, koja će se održati od 2. do 9. septembra u Sutomoru, Crna Gora.

Ako ste spremni da postanete dio generacije koja oblikuje održivu budućnost, pridružite nam se na ovom nezaboravnom putovanju. Očekuje vas sedam dana ne samo učenja, već i stvaranja. Upoznaćete se sa istomišljenicima iz različitih djelova sveta, razmenjivati ideje i razvijati inovativne projekte. Naš cilj je da vas inspirišemo da postanete ekološki vizionari sjutrašnjice. Pokazaćemo vam kako svojim djelima možete pozitivno uticati na svijet oko nas. Učićemo zajedno, razvijati nove vještine i podsticati kreativnost kako bismo stvorili održive inovacije.

Prijavite se sada i budite dio promjene koju želite da vidite u svijetu! Ovo je vaša prilika da se istaknete, pronađete inspiraciju i doprinesete boljoj budućnosti za sve nas.

Ne čekajte, budite hrabri i prijavite se za “Sustainable Innovations: Eco-Visionaries of Tomorrow”. Vidimo se u Sutomoru!

Više o samoj omladinskoj razmjeni možete pronaći na ovom link-u .

Prijavni formular možete pronaći na ovom link-u .

Rok za prijavu: 31. jul

Radni jezik: engleski

Svi troškovi su pokriveni od strane organizatora.

Samo odabrani učesnici će biti kontaktirani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *