Naša izvršna direktorica, Milica Dedić, imala je priliku da 30. septembra u Crnogorsko narodnom pozorištu prisustvuje nezavisno organizovanom TEDxPodgorica događaju koji je okupio izvanredne govornike iz različitih oblasti, imajući za cilj da inspiriše, motiviše i promoviše ideje koje zaslužuju širenje.

Nakon svečanog otvaranja događaja, uslijedili su nastupi govornika koji su dijelili svoje inspirativne priče i ideje, obuhvatajući teme kao što su prava roditelja i djece, permakultura, umjetnost, sport, digitalni marketing, pčelarstvo, atletika, mediji i svemirsko istraživanje.

Kristina Mihailović, novinarka i pravnica, istaknuta svojom desetogodišnjom predanošću Udruženju “Roditelji”, predstavila je svoju borbu za unapređenje prava roditelja i djece, dok je Ružica Janjić hrabro zakoračila u svijet permakulture, nakon više od decenije u IT sektoru, podstičući prisutne da osluškuju svoje strasti. Hajdana Kostić, poznata kao HAJDI, uspješna slikarka, ilustratorka i humanitarka, uvela je prisutne u priču kako je njeno umjetničko djelo počelo da osvaja svijet, dok je Ruža Ilić govorila o svojoj borbi za bolju poziciju žena u sportskoj industriji.

Pauza za kafu, uz podršku Lavazza, omogućila je prisutnima trenutke opuštanja i razmjene utisaka. Nakon toga, Slobodan Dolašević, stručnjak u pčelarstvu, podijelio je svoju strast prema pčelama i ekosistemu. Atletičarka i sportska legenda Crne Gore, Marija Vuković, inspirisala je prisutne svojim izvanrednim sportskim uspjesima, dok se Brankica Raković, vlasnica agencije za digitalni marketing, istakla svojim životnim iskustvom i izazovima.

Muzički intermeco izvođen od strane Gorana Gump-a dodao je umjetnički pečat događaju, nakon čega je pauza, sponzorisana od strane Coca Cole i Ledo-a, omogućila prisutnima da se osvježe i nastave sa dijalogom.

TEDx-Podgorica se nastavio sa govorom Lene Nikolić, novinarke i aktivistkinje, dijeleći svoje inspirativne misli s publikom. Martina Dimoska, inženjerka i prva balkanska analogna astronautkinja, podijelila je svoje iskustvo i rad u svemirskom sektoru. Srđan Erceg, novinar i sportski komentator, predstavio je svoju strast prema novinarstvu kroz podcast-ove, čime je i završio ovaj događaj koji godinama podstiče angažovanje pojedinaca u pozitivnim promjenama u društvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *