Tokom današnjeg dana, naša izvršna direktorica, Milica Dedić, imala je priliku da se u okviru projekta “Aktivno građanstvo i preduzetništvo u omladinskom radu” sastane sa predstavnicima nevladinih omladinskih organizacija i klubova iz Belgije u prostorijama Omladinskog centra Podgorica.

Ovaj projekat sprovodi Mreža za mlade Crne Gore u partnerstvu sa “Formaat” iz Belgije, ECYC i Erasmus+, fokusirajući se na aktivno građanstvo i preduzetništvo.

U razgovoru sa belgijskim kolegama, Milica je podijelila informacije o procesu osnivanja naše organizacije, izazovima koje smo prevazilazili, kako doći do fondova i kvalitetnih volontera, održavati događaje, koristiti prostorije, usklađivati vannastavne i nastavne aktivnosti, ostvarivati partnerstva i saradnje sa institucijama i organizacijama. Milica je odgovarala na mnoga pitanja i dijelila svoja iskustva, pružajući vrijedne savjete koje i belgijski učesnici mogu primijeniti u svojim državama.

Predstavljanje naše platforme, Komunumo, bilo je neizostavno, te je izazvalo značajno interesovanje jer se i belgijske kolege zalažu za inkluziju svih grupa ljudi.

Dvočasovni produktivni razgovor rezultirao je podsticanjem novih ideja od strane belgijskih učesnika, koje će Milica implementirati kroz našu organizaciju, zatvarajući tako jedno divno druženje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *