Naša generalna sekretarka, Tea Babić, imala je jutros priliku da u ime naše organizacije bude gošća u jutarnjem programu TV7 kod sjajnog Matije Švorcan.

Tea je tokom gostovanja najavila trodnevne radionice koje će se održati od 24. do 26. novembra, s početkom u 10h, u prostorijama Omladinskog centra u Podgorici. Ove radionice predstavljaju važan segment Erasmus+ projekta “Critical thinking and participation as a foundation of democracy in Europe” (CRITIDe), koji Youth Power iz Njemačke implementira u partnerstvu sa Udrugom Ringišpil 8/Association Carousel 8 iz Hrvatske, Youth Power/Snaga mladih iz Bosne i Hercegovine, i našom organizacijom iz Crne Gore.

Cilj projekta je podizanje nivoa političke i medijske pismenosti mladih, učenje o demokratiji i vladavini prava, te razmjena iskustava između država partnera sa Zapadnog Balkana (Crna Gora i Bosna i Hercegovina) i članica Evropske unije (Njemačka i Hrvatska).

Tea je istakla da ove radionice predstavljaju “krunu” dosadašnjih lokalnih trodnevnih radionica, gdje su učesnici kroz interaktivne metode sticali znanje o aktivnom političkom učešću, medijskoj pismenosti, digitalnim alatima i online kampanjama.

Gostujući na TV7, Tea je takođe najavila konferenciju zakazanu za 30. novembar, govorila o osnivanju organizacije, trenutnim projektima sa međunarodnim partnerima, učešću u kreiranju politika, značaju neformalnog obrazovanja i o svojoj ljubavi prema učenju i podučavanju francuskog jezika.

O čemu je sve Tea govorila, možete pogledati u videu u nastavku.

Detalje o prijavi za trodnevne radionice možete pronaći ovdje , dok se agenda događaja nalazi ovdje.

Vaša budućnost je u vašim rukama, i mi smo tu da vam pomognemo da je oblikujete.

Vidimo se na radionicama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *