Jedan od vrijednih članova Komunumo tima, Luka Popović, imao je čast prisustvovati online okruglom stolu u sklopu programa New European Bauhaus (NEB) koji je održan 22. novembra prošle godine.

Program NEB, podržan od strane Evropske unije, posvećen je podršci i unapređenju održivosti i društvenih inovacija u startap programima. Ovaj događaj privukao je ugledne govornike iz oblasti dizajna, urbanizacije i održivog razvoja.

Na okruglom stolu su se našli stručnjaci iz različitih djelova svijeta, uključujući Pier Paolo Peruccio, člana upravnog odbora “World Design Organization”, Maria Risueno, Senior Design strategist i alumnistkinja Univerziteta MIT, Mark Stoevelaar, projektnog vođu gradske skupštine Amsterdama, te Laurent Lassere, potpredsjednika prodaje kompanije Plan A.

Diskusija koja je vođena bila je izuzetno inspirativna, usmjerena na tri ključna stuba održivosti, naglašavajući važnost estetike u razvoju održive arhitekture i urbanizacije. Govornici su dijelili primjere dobre prakse iz Amsterdama, pružali uvid u podršku koju Nizozemska pruža razvoju u ovom pravcu, te uspoređivali iskustva održivog razvoja između Sjedinjenih Američkih Država i Evropskih zemalja. Posebna pažnja posvećena je skorašnjim radovima i dostignućima Univerziteta Politecnico di Torino, kao i istraživanjima World Design Organization.

Okrugli sto je zaključen dubokim razmatranjem uslova za održivi razvoj u privatnom i javnom sektoru. Govornici su procijenili tržište, naglašavajući da je ono idealno za razvoj startupova i ideja koje promovišu održivost.

Zaključni dio događaja donio je motivacione riječi, pružajući dodatni podsticaj svima prisutnima.

Ovaj događaj ne samo da je pružio novi vjetar u leđa za dalje učešće Komunumo tima na konkursima, već je i dao smjernice za naredni krug, istovremeno skrećući pažnju na ključne aspekte na koje se treba fokusirati u daljem radu. Ovo iskustvo se pokazalo kao značajan korak u ostvarivanju ciljeva Komunumo tima i doprinijelo je jačanju njihove pozicije u zajednici posvećenoj održivosti i inovacijama.

2 Replies to “Predstavljanje Komunuma na Okruglom Stolu New European Bauhaus Programa”

  1. สล็อต เกมที่ ถูกออกมาอย่าง มีมาตรฐาน และก็ล้ำสมัย มีคุณภาพ ภาพอธิบายที่ถูกดีไซน์มาอย่างงาม ความละเอียดสูง ภาพ3D สามารถเล่นได้ทุกๆที่ เกมสนุก ได้ไวต้อง pg slot เว็บที่ดีที่สุด

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *