Komunumo tim, koji čine naša izvršna direktorica Milica Dedić i Zoran Mastilović, na završnom Social Impact Award (SIA) događaju, održanom 1. oktobra u hotelu The Chedi na Luštici, predstavili su svoju preduzetnički ideju i osvojili četvrto mjesto koje se dodjeljuje timu sa najvećim brojem glasova online zajednice.

Milica Dedić i Zoran Mastilović – Komunumo tim

Takmičenje je svojim obraćanjem svečano otvorila direktorica Investiciono razvojnog fonds, Irene Radović.

U ime jednog od generalnih pokrovitelja takmičenja, prisutnima se obratio i suosnivač kompanije Kodio, Ivan Šoć, dok je u ime domaćina, NVO Centar za omladinsku edukaciju, prisutne pozdravio Jugoslav Radović, nakon čega je počelo takmičenje.

Pored Komunuma, predstavljene su i sjajne ideje preostalih 9 timova – EDmental, Second Mall, Apopol, Igraj.me, Prezla, Accessible, OsNovčić, BioINForming, Shoesee, nakon čega je žiri odabrao pobjedničke.

Pred objavu rezultata glasanja članova žirija i online zajednice, sve prisutne je zabavio Andrija Dabanović svojim sjajnim stand-up nastupom.

Rezultati Social Impact Award (SIA) takmičenja za 2022. godinu su:

I mjesto – Igraj.me

Il mjesto – Biolnforming

III mjesto – OsNovčić

IV mjesto – Komunumo

Događaj je pozdravnim govorom svečano zatvorila ministarka nauke i tehnološkog razvoja, Biljana Šćepanović.

“Posebna mi je čast što je baš Komunumo ideja, na čijoj realizaciji radim sa divnim Zoranom Mastilovićem , dobijanjem 4. mjesta na finalnom SIA događaju, koje predstavlja glas online zajednice, pokazala koliko naša zajednica prepoznaje značaj socijalne inkluzije predstavnika svih grupa naše zajednice, kao jedne od najbitnijih evropskih vrijednosti, što je bila i glavna misija našeg predstavljanja – društveni uticaj.

Zahvaljujem se dragim prijateljima na dobijenim glasovima, kao i predstavnicima medija koji su nas neposredno podržali u našoj misiji.

Ova podrška zajednice predstavlja dodatnu motivaciju da i dalje radimo na rješavanju problema sa kojima se migranti susrijeću u zemlji domaćina, promociji pozitivnih primjera, podsticanju razvoja svijesti o značaju raznolikosti, utičući da naša zajednica postane ekonomski jača i kulturno raznolika, uz dobijenu mentorsku podršku sjajnog Radivoja Drobnjaka.

Kako je naša ideja ipak globalnog tipa, nadamo se i pozitivnim reakcijama prilikom predstavljanja na međunarodnom SIA samitu u Beču, koji će se održati u periodu od 15. do 19. novembra.

Hvala i organizatorima, NVO Centar za omladinsku edukaciju i SIA Montenegro , koji su priredili divan događaj i bili podrška u toku svih prethodnih mjeseci napornog rada na razvijanju ideja, kao i samoj mogućnosti da se javnost upozna sa sjajnim mladim finalistima koji su veliki resurs naše države.” izjavila je Milica na kraju događaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *