Članice Komunumo tima, izvršna direktorica i generalna sekretarka naše organizacije, Milica Dedić i Tea Babić, u periodu od 17. do 19. februara u Bečićima, Budva, učestvovale su u aktivnostima Bootcamp-a takmičenja za mlade u socijalnom preduzetništvu “DRIFT” koji sprovodi Unija mladih preduzetnika Crne Gore.

U toku trodnevnog događaja, predstavnici devet timova, imali su priliku da se upoznaju sa značajem socijalnog preduzetništva i načinima oblikovanja ideja. Učesnici su imali priliku i da u vidu formata World cafe predstave svoje ideje ostalim učesnicima i postave i odgovare na pitanja vezano za ideje, što je predstavljalo izvjesnu pripremu za buduća pitanja članova žirija.

Kako pripremiti sebe za tržište, predstaviti ideju, prepoznati sopstvene vještine i iskoristiti ih za razvoj biznisa, unaprijediti komunikacijske vještine predstavljalo je novi pristup razvoju pitching vještina kroz sesije koje je vodila psihološkinja.

Učesnici su imali priliku i da upoznaju strane preduzetnike koje su svoje biznise pokrenuli u Crnoj Gori i čuju nešto više o izazovima na putevima razvoja njihovih preduzeća.

Nakon ovog događaja, članove timova čeka rad sa mentorima i pripreme za prolaz u drugu fazu takmičenja u kojoj će odabrani timovi razvijati prototipove, imati priliku da se predstave donosiocima odluka i investitorima, kao i boriti se za nagradu i investiciju na završnoj konferecniji ovog projekta.
Projekat “Drift” podržan je kroz javni poziv “Odgovorno i solidarno: građani preuzimaju inicijativu” koji realizuje Fond za aktivno građanstvo – fAKT, u partnerstvu sa nevladinim organizacijama Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju „Zračak nade“ i Aktivna zona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *